Over Fitsmart

Mijn naam is Mart Jansen, oprichter en eigenaar van Fitsmart personal training. Inmiddels dé personal trainer in Nijmegen en omstreken als het aankomt op het behalen van een gezond en fit lichaam en een sterke geest. Sinds januari 2009 heeft Fitsmart vele mensen met succes laten groeien op alle vlakken. Met ruim 16 jaar praktijkervaring en een Mount Everest aan theoretische kennis weten wij als geen ander hoe we dat moeten doen. En dat is niet zo gek ook, als je bedenkt hoe ik er zelf ooit bijliep…

Oh Boy

Oh Boy

Al sinds jonge leeftijd ben ik met sport bezig geweest, zoals voetbal, judo en turnen. Op mijn 16e ben ik begonnen met fitness. Sterk in je schoenen staan? Daar had ik nog nooit van gehoord. Ik was onzeker, had last van mijn rug, weinig energie en over mijn eetpatroon zal ik ook maar niet al te veel uitweiden. De vele outdoor activiteiten waar Limburg bekend om staat waren aan mij niet besteed, de Bourgondische gezelligheid echter des te meer.

Het was tijd voor een rigoureuze aanpak. En toen ik eenmaal die intimiderende sportschool binnen was gestapt waar ik me enorm ongemakkelijk voelde, merkte ik al snel dat sporten me sterker maakte, het gaf me zelfvertrouwen, mijn lichaam kreeg meer vorm en ik kreeg een betere houding. Ben ik dat? Maar wat me nog meer verbaasde, vrienden gingen me om hulp vragen. Ineens was ik die alwetende verteller die anderen kon helpen. Ehm, hoezo kom jij mij iets vragen? Dat is leuk!

Van mijn passie mijn beroep maken

Van mijn passie mijn beroep maken

Zo leuk zelfs dat ik me meer en meer ging verdiepen in wat het lichaam nodig heeft, wat de ideale manier is om aan je lichaam te werken. Met veel enthousiasme begon ik te lezen over fitness, voeding en alles wat daarbij komt kijken. Het gaf me energie en voldoening om vrienden en andere mensen om me heen te inspireren en verder te helpen betere resultaten en voldoening te behalen.

Dat wilde ik verder uitbouwen. Na gewerkt te hebben als fitness instructeur en sportmasseur wilde ik nog meer. Meer, meer, meer. Mensen meer persoonlijke begeleiding geven en ze zo helpen betere resultaten te krijgen. Door middel van het volgen van vooraanstaande opleidingen en een jarenlange zelfstudie kwalificeerde ik mezelf tot personal trainer. En van die titel ga ik nog steeds glunderen.

Voor mij beperkt zelfontwikkeling zich niet tot het krijgen van zichtbare buikspieren of een mooie lichaamshouding. Ik hou ervan mezelf te blijven ontwikkelen in zowel fysieke als mentale en spirituele vlakken oftewel body, mind & spirit. Opleidingen blijven volgen, veel lezen, het doen van yoga (retraites), mediteren, reizen en proeven van alles dat het leven te bieden heeft zorgt ervoor dat ik altijd bezig ben mentale en lichamelijke prestaties te verbeteren. Als het onbekend is wil ik het graag ontdekken en ervaren en ontdekken of het voor jou van toegevoegde waarde kan zijn. Natuurlijk kan ik ook gewoon genieten van het leven en de hedonist in me af en toe een beetje voeden.

Smart Fitness

Smart Fitness

In Nijmegen en omstreken heb ik inmiddels honderden mensen geholpen met verschillende fitness doelstellingen zoals afvallen, een sterker lichaam en meer spiermassa krijgen, houding verbeteren en bovenal een betere (mentale) gezondheid krijgen. Ik ben van mening dat je moet trainen op een slimme manier, vandaar de naam Fitsmart. Weten wat je doelstelling is, hoe je die wil bereiken en wat je eventuele valkuilen zijn draagt bij aan het daadwerkelijk bereiken ervan. Als je weet wat je precies wil bereiken, ben je al halverwege.


In het originele Fitsmart logo zit het Enso symbool verwerkt. De letterlijke vertaling van dit Japanse woord is ‘cirkel’. In de boeddhistische traditie symboliseert het Enso symbool kracht en verlichting. Hoewel het logo in de loop der jaren gemoderniseerd is, blijft dat nog steeds waar we voor staan. Jou de kracht en verlichting geven om het maximale uit het leven te halen. Iedereen heeft die capaciteiten, alleen worden ze soms ondergesneeuwd door alledaagse beslommeringen of kleine tegenslagen. Wij helpen je niet alleen die kracht naar boven te halen, we geven je ook de tools om je gelukkiger te laten voelen.

We groeien nog steeds

We groeien nog steeds

En daar bedoel ik niet alleen spiermassa mee! Ondertussen is Kevin bij Fitsmart in dienst getreden. Een gedreven trainer met veel kennis die zich gespecialiseerd heeft in small group training en het trainen van onder andere het Special Olympics rolstoelbasketbalteam. Met onze passie hebben wij al veel mensen het lichaam van hun dromen helpen bereiken. We mogen jou toch binnenkort zeker ook wel aan ons rijtje trofeeën toevoegen…?

Erkend en gecertificeerd

Erkend en gecertificeerd

Fitsmart is aangesloten bij het European Register of Exercise Professionals (EREPS) en een gecertificeerd NLP practitioner, gediplomeerd sportmasseur en geregistreerd licentiehouder van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Daarnaast werken we nauw samen met andere gezondheidsprofessionals.

Klaar om echt te veranderen? Start nu met fitsmart!

Fitsmart is bekend van

  • Fitsociety
  • SmartAss
  • FitGirls
  • Sports Palace

Klaar om van start te gaan? Kijk direct wat bij jou past Diensten & tarieven