De #1 reden waarom mensen hun fitness doelstelling niet halen in de sportschool

Iedereen die gebruik maakt van het fitnesscentrum begint hiermee vol goede moed en met de intentie om mooie resultaten te bereiken. Toch blijkt uit onderzoek dat veel nieuwe leden van een sportschool binnen een paar maanden afhaakt omdat ze hun doelstelling niet bereiken.

Naar aanleiding van bekendmaking van mijn ‘Strandklaar in 3 maanden‘ programma dat volgende week van start gaat kreeg ik veel berichtjes via Facebook en e-mail binnen. Er werd met name gevraagd waarom mensen in het verleden geen resultaat bereikt hebben en wat mensen kunnen doen om nu WEL resultaten te bereiken en wat dit programma anders maakt dan zelfstandig trainen in de sportschool en teleurgesteld worden na tegenvallende resultaten.

 

Fitness fouten

Fitness fouten

Bij dezen dus een blogpost gewijd aan de NR 1 reden waarom er géén resultaten behaald worden in het fitness centrum.

Eigenlijk is het heel simpel. Mensen behalen geen resultaat omdat er geen resultaat gevoeld en gezien wordt. Nou kun je denken dat dat voor zichzelf spreekt en wel een heel eenvoudige manier van denken is, maar dit is hoe het werkt. De vraag is meer waardoor de resultaten achter blijven?

  1. Mensen weten niet wat ze doen. Met een standaard trainingsschema van een fitness instructeur kom je niet ver. Het lichaam is gemaakt om te bewegen en niet om op een apparaat te zitten. Iedereen is anders, en daarom is een standaard programma niet persoonlijk genoeg.
  2. Er is niet voldoende kennis aanwezig over voeding. Ontbijtkoek, Liga repen, sinaasappelsap, eierkoeken en margarine zijn geen voedingsmiddelen die je gaan helpen om slanker en gezonder te worden. Toch krijg ik dagelijks van mensen te horen dat ze deze producten consumeren omdat ze denken dat het goed voor ze is.
  3. Teveel onduidelijke en misleidende informatie op internet, in boeken en zelfs door het Voedingscentrum. Mensen zien door de bomen het bos niet meer. Tips en adviezen over diëten op msn.com, nu.nl en andere ‘betrouwbare’ websites zijn niet zo betrouwbaar als ze lijken.
  4. Onvoldoende motivatie door dieper liggende oorzaak. Je moet jezelf genoeg liefhebben om resultaten te behalen. Heb je een hekel aan jezelf dan is er een onbewuste ‘bubbel’ die zegt dat je het niet waard bent om er goed uit te zien en aandacht aan je gezondheid te besteden.
  5. De trainingsintensiteit is niet hoog genoeg. Om te TRAINEN dien je je lichaam een prikkel te geven die het niet gewend is. De meeste mensen BEWEGEN echter alleen maar in de sportschool. Tientallen herhalingen buikspieroefeningen en veel cardio training geven ook niet de resultaten waarop gehoopt wordt.

Wanneer je echter na slechts enkele trainingen al voelt wat er in je lichaam gebeurt en hoort van andere mensen dat je er beter uitziet geeft dat een geweldige boost aan je motivatie en zelfvertrouwen. Door resultaat te behalen word je hongerig naar nog meer resultaat en dat motiveert enorm om door te zetten. Heb je vertrouwen in jezelf dat je goede prestaties neer kunt zetten dan ga je met plezier naar de sportschool en is het geen ‘moeten’ meer, maar wordt het ‘willen’.

Gisteren had ik een tweede afspraak met een echtpaar dat onder mijn begeleiding traint. Nadat ik ze vorige week gecoacht heb op hun voedingspatroon en enkele eenvoudige oefeningen heb laten zien om hun beweeglijkheid te verbeteren was ik benieuwd naar wat ze voor effect gevoeld hebben. ‘Meer energie, en minder honger’ ”s avonds geen trek om te snaaien’ en ‘mijn buik is minder opgezet’ zijn de antwoorden die ik kreeg. Bovendien was hun houding beter geworden door de oefeningen en was er meer ‘swing’ bij het golfen. Ze vertelden dat ze super gemotiveerd waren geworden omdat ze direct resultaat voelden! Het liefst zouden ze deze week nog een keer afspreken voor een training. Dit is hoe het werkt, wanneer je resultaat voelt geeft dat motivatie om door te gaan en energie om er voor uit bed te komen.

 

Buikspiertraining

Buikspiertraining

Bij alles wat je doet in het fitnesscentrum is het belangrijk dat je doet wat je gaat helpen om je doelstelling te bereiken. De juiste oefeningen met het juiste aantal sets. Het juiste tempo van de oefeningen met het juiste aantal herhalingen. Voer de oefeningen goed uit, zorg dat je houding optimaal is. Neem genoeg rust tussen de oefeningen en zorg ervoor dat je geen blessures oploopt. Wil je cardio training doen? Zorg er dan voor dat je weet hoe lang, met welke intensiteit en op welke manier. Buikspieroefeningen zijn veelal zonde van je tijd, deze tijd kun je beter besteden aan andere oefeningen of het bereiden van de juiste maaltijden.

Met mijn blog wil ik ontzettend graag helpen mijn kennis te delen zodat je op een verantwoorde, doelgerichte en leuke manier aan een gezond, fit en sterk lichaam en geest kunt werken. Inschrijven op mijn nieuwsbrief en er van verzekerd zijn dat je altijd als eerste nieuwe artikelen vind doe je heel eenvoudig door je e-mail adres rechtsboven van deze pagina in te geven.

 

Wil je de komende zomer in topvorm zijn en met een goed gevoel vol zelfvertrouwen het strand op gaan dan nodig ik je uit mee te doen aan mijn ‘Strandklaar in 3 maanden’ programma. Hiermee word je in 3 maanden getraind, opgeleid en gecoacht om in juni meer klaar dan ooit voor de zomer te zijn. Zonder teleurstellingen, ellenlange cardio trainingen, vervelende buikspieroefeningen, last van je rug of calorieën tellen.

Maar WEL met direct meer zelfvertrouwen, minder buikvet en een plattere buik, stevigere armen en billen (staat goed in zwemkleding) en nieuwe kennis over je lichaam, voeding en geest.

Morgen komt er weer een blogpost aan, met resultaten van enkele Fitsmart klanten. Deze mensen ondernamen ACTIE, waren bereid hard te werken voor hun resultaat en zijn nu dan ook erg tevreden over hoe ze zich voelen en eruit zien.

Sportieve groet,

Mart.

Mart, 28 maart 2012 14:01

Deel dit artikel

Reacties

Vorig artikel

Wat er gebeurt als je actie onderneemt

Volgend artikel

5 manieren om de opname van je voeding te verbeteren

Klaar om echt te veranderen? Start nu met fitsmart!

Fitsmart is bekend van

  • Fitsociety
  • SmartAss
  • FitGirls
  • Sports Palace

Klaar om van start te gaan? Kijk direct wat bij jou past Diensten & tarieven