Fitsmart personal training wordt Mylogenics therapeut!

Afgelopen maandag en dinsdag heb ik de eerste dagen van mijn opleiding tot Mylogenics therapeut gevolgd. In deze opleiding komt onder andere aan bod hoe zwakke schakels in het lichaam opgespoord kunnen worden en vervolgens versterkt. Met behulp hiervan kunnen spieren beter aangestuurd worden en verklevingen worden opgelost.

Door gebruik van Mylogenics kunnen mijn personal training klanten van oude (chronische) blessures afgeholpen worden en zal het lichaam beter in staat zijn om te presteren. Of je doelstelling nou afslanken, sterker worden of je algehele fitness verbeteren is, Mylogenics helpt erbij.

Gisteren heb ik de 2 voorbanden van mij auto laten vervangen en de wielen laten uitlijnen. Terwijl de monteur bezig was stond ik een kipsalade (‘konijnenvoer’) te eten. Ik werd aangekeken alsof ik uit een olievat stond te drinken. Dit ben ik inmiddels wel gewend. Wanneer je iets gezonds eet valt het mensen op, maar sta je met een grote zak M&M’s in je hand dan is dit volkomen normaal!? Ondertussen bedacht ik me dat het uitlijnen van een auto eigenlijk overeenkomt met de Mylogenics technieken toepassen op je auto. Om optimaal te kunnen rijden (sporten) moet je auto goed uitgelijnd (in balans) zijn.

Wanneer het stuur van je auto trilt, is het belangrijk naar de oorzaak te kijken. Een specialist, je automonteur, zal waarschijnlijk niet eens naar het stuur kijken. Hij (of zij!) zal proberen datgene wat de auto uit balans brengt weer in orde te maken. Zo kan een defect achterwiel ervoor zorgen dat je auto in disbalans is en je stuur trilt.

Als je met een lichaam in disbalans gaat trainen haal je vaak niet de optimale prikkel uit een oefening. De volledige Range Of Motion (ROM/bewegingsuitslag) kan niet gehaald worden of er wordt weefsel geïrriteerd. Dit kan vervelende gevolgen hebben, bijvoorbeeld pijn of blessures.

Veel mensen die beginnen met fitness worden door een fitness instructeur met een standaard programma op een apparaat gezet. Dit is zonder twijfel sowieso niet de optimale manier van sporten. Maar stel nou dat je een disbalans of verkleving in je lichaam hebt? Door te weinig beweging (bijv. zittend werk), (te) veel beweging in dezelfde houding (bijv. wielrennen) of bijvoorbeeld overgewicht ontstaan er verklevingen in spieren en bindweefsel. Deze moeten eerst opgelost worden, anders gaat het van kwaad tot erger! Dit is een van de redenen waarom het uitermate belangrijk is om met een personal trainer of Mylogenics therapeut aan de slag te gaan voordat je gaat sporten. Je lichaam moet bewegen in zijn optimale staat, en zeker niet op een fitness apparaat!

De afgelopen dagen heb ik al spectaculaire resultaten gezien bij mijn personal training cliënten. Met slechts één behandeling kan een bilspier beter in zijn normale doen geraken en een squat mooier uitgevoerd worden. Hierdoor heb je minder irritatie, meer resultaat uit een oefening en bereik je dus sneller je six-pack!

Sportieve groet,

Mart Jansen

Mart, 15 januari 2011 15:20

Deel dit artikel

Reacties

Vorig artikel

5 snelle en gezonde tussendoortjes voor onderweg

Volgend artikel

Timo op de cover van de Mens Health

Klaar om echt te veranderen? Start nu met fitsmart!

Fitsmart is bekend van

  • Fitsociety
  • SmartAss
  • FitGirls
  • Sports Palace

Klaar om van start te gaan? Kijk direct wat bij jou past Diensten & tarieven