Sinds enkele maanden ben ik (wederom) onder behandeling van een chiropractor. Gestart vanwege een schouderblessure en gecontinueerd voor een reguliere check-up en omdat ik veel van de beste man kan leren. Dankzij zijn behandelingen voel ik me een beter mens en door het sparren over het menselijk lichaam bouw ik mijn kennis verder uit. Ik vond dat het tijd werd om enkele zaken die ik recentelijk geleerd heb te delen door middel van deze blog. 


3 wijze lessen van mijn chiropractor

1. Op je rug op een harde ondergrond liggen is goed voor je. Elke dag 20 minuten in rugligging op de vloer liggen en volledig ontspannen helpt bij het verbeteren van je gezondheid. Het geeft ontspanning van de wervelkolom en zeker wanneer je het combineert met een diepe buikademhaling is het een uitstekende manier om tot rust te komen. Bij een te hoge bloeddruk kan al snel verbetering optreden en het is een prima manier om te ont-stressen.

2. Kinderen schoenen aantrekken is voetmishandeling. Dit moet natuurlijk niet te letterlijk worden genomen. Feit is echter dat jonge kinderen veel baat hebben bij het lopen op blote voeten. Het zorgt ervoor dat spieren en ligamenten veel beter ontwikkelen en het draagt bij aan een betere lichaamshouding. Uiteraard is het ook voor volwassenen goed om op blote voeten te lopen om te werken aan een goede lichaamshouding. Een dikke schoenzool neemt het contact met de grond voor een groot gedeelte weg en de voetspieren zullen veel minder getraind worden. Het advies: loop binnenshuis zoveel mogelijk zónder schoenen. Sokken tegen koude voeten is natuurlijk geen enkel probleem en het spreekt voor zich dat er buiten wel schoeisel gedragen wordt.

3. Een personal trainer is belangrijker dan een chiropractor. “Hoewel ik veel van de mensen die bij mij komen met enkele behandelingen verlichting of verlossing van pijn kan geven blijft chiropractie symptoombestrijding. Voorkomen is belangrijker dan genezen, en mensen zouden veel meer aandacht moeten besteden aan een goed beweegpatroon en meer aan fitness moeten doen. Een personal trainer heeft de mooie taak mensen hier bewust van te maken.

Mensen komen pas bij mij als er al problemen zijn. Jarenlang te weinig aandacht schenken aan een goede lichaamshouding en voldoende beweging zorgt ervoor dat er op den duur klachten ontstaan, die in de meeste gevallen voorkomen hadden kunnen worden.”

Met deze mening kan ik alleen maar instemmen. Doordat mensen tegenwoordig een veelal zitten bestaan leiden en slecht bewegen verliest het lichaam veel van haar functies. Wanneer iemand aanklopt bij een therapeut of arts is dit in de meeste gevallen voor het bestrijden van complicaties die zijn opgetreden. Het probleem zit hem in de leefstijl en gebrek aan beweging.

Gaan mensen beter bewegen dan gaat het lichaam beter functioneren. Rug-, schouder- en nekklachten zijn dikwijls binnen enkele trainingen verdwenen omdat het lichaam in zijn geheel mobieler en sterker wordt. Het is geen wonder, maar gewoon het lichaam gebruiken waarvoor het is gemaakt.

Als jij proactief bent en dus verantwoordelijkheid neemt voor je gezondheid start je met bewegen en/of trainen voordat je blessures of klachten krijgt. Een Personal Trainer kan je leren hoe je het beste te werk gaat. Op dit moment zijn er 2 plekken vrij voor Personal Training en heb je de kans om direct te starten met het verbeteren van je gezondheid en krijgen van een sterker lichaam.

Wanneer je voelt dat je er klaar voor bent, ###a href="mail" class="redactor-linkify-object">https://fitsmart.nl/?contac... mij met je doelstelling en we plannen een vrijblijvend intakegesprek.

Mart Jansen.

Mart, 24 juni 2014 18:20

Deel dit artikel

Reacties

Vorig artikel

5 Dingen Die We Kunnen Leren Van Ron Vlaar

Volgend artikel

3 Fouten Die Ik Als Personal Trainer Gemaakt Heb (en hoe jij hiervan kunt leren!)

Klaar om echt te veranderen? Start nu met fitsmart!

Fitsmart is bekend van

  • Fitsociety
  • SmartAss
  • FitGirls
  • Sports Palace

Klaar om van start te gaan? Kijk direct wat bij jou past Diensten & tarieven