Fitsmart resultaat

Ingrid, 41

Update: Ingrid is inmiddels 45 kilo afgevallen!

"In januari 2014 was voor mij het omslagpunt om hopelijk definitief af te rekenen met de vele extra kilo’s.

Door het gewicht van een kleine 120 kg mee te nemen iedere dag, had ik geen energie, weinig zelfvertrouwen en kregen mijn knieën ook een hoop te verduren. Traplopen en werken in de zorg ging ook steeds moeizamer. En het maken van boswandelingen werd ook steeds minder.
En dat al op een leeftijd van 41…

Na herhaaldelijke keren pogingen gedaan te hebben om af te vallen en op letten met eten, die iedere keer op niets uitliepen, heb ik contact opgenomen met Mart. Mart kende ik al van de sportschool waar ik bij zit. Ik zag hem op respectvolle wijze omgaan met zijn klanten en dacht dat hij mij ook wel zou kunnen helpen.

In februari 2014 zijn we samen aan de slag gegaan. We hebben eerst een aantal doelen opgesteld, zodat we na 3 maanden konden zien of er vooruitgang in zat.
Daarna hebben we een sportsessie gedaan, zodat Mart kon zien wat mijn conditie was op dat moment. Hierop heeft hij de eerste trainingsschema’s gemaakt. En konden we deze gaan gebruiken om mijn doelstellingen te gaan behalen.
Binnen 3 maanden was er al een mooi resultaat te zien, mijn gewicht begon te zakken en mijn conditie begon te verbeteren. En wat ik erg fijn vond, dat ik meer energie begon te krijgen om boswandelingen te maken en de trap op te kunnen lopen zonder gehijg.

We hebben een grote verandering in mijn eetpatroon aangebracht: minder koolhydraten maar wel veel eiwitten. Ik was verbaasd met dit nieuwe eetpatroon haast geen honger te hebben. Wat mij nog meer verbaasde was dat korte intensieve krachttrainingen mij meer positief resultaat opleveren dan cardiotrainingen van bijna 2 uur per keer..

Mart en ik hebben in totaal 9 maanden samen gewerkt wat resulteerde in een gewichtsverlies van maar liefst 30 kg.
Het afgelopen jaar is de begeleiding van Mart, op mijn verzoek, wat minder geworden. En is mijn gewicht met nog eens 10 kg afgenomen. Dus een totaalgewichtsverlies van 40 kg.
(De begeleiding van Mart bestaat nu uit een gesprek eens in de 3 a 4 maanden en nieuwe trainingsschema’s die ik zelfstandig uitvoer.)

Nu (december 2015) kan ik weer doen wat ik wil; werken, sporten, wandelen enz.. zonder snel moe te worden. Ik ben heel blij met het resultaat en wat ook erg fijn is, maar wat ik nog niet benoemd heb: Kleding kunnen kopen bij normale winkels en dan niet eens hun grootste maat aan te hoeven.
Het was een hele reis, maar erg mooi om te maken. En ik ben nog lang niet klaar. Graag wil ik dit gewicht blijven behouden en misschien toch nog een paar kilo’s extra afvallen. Ik ben me ervan bewust geworden dat het sporten en letten op voeding een nieuwe leefstijl is geworden. En dat ik dit de rest van mijn leven mag blijven doen om me goed te voelen."

Andere resultaten

  • Fitsmart resultaat
  • Fitsmart resultaat

"Ondanks mijn reeds ruime ervaring met krachttraining heb ik veel dingen geleerd van Mart."

Lees verder

"I can wear the jeans that I couldn't pull higher than my knees a few months ago!"

Lees verder

Klaar om echt te veranderen? Start nu met fitsmart!

Fitsmart is bekend van

  • Fitsociety
  • SmartAss
  • FitGirls
  • Sports Palace

Klaar om van start te gaan? Kijk direct wat bij jou past Diensten & tarieven