Fitsmart resultaat

Tom, 29

"Na 5 jaar niet aan sport gedaan te hebben, had ik besloten om weer eens wat te gaan doen, maar dan wel goed deze keer. Ik ken Mart al vanaf de basisschool en heb hem daarom eens om wat advies gevraagd, en van het een kwam het ander. Uiteindelijk ben ik samen met mijn vriendin met het ‘Personal training en Coaching op afstand’ programma aan de slag gegaan. Hiermee zijn we begonnen in april vorig jaar. 

In het begin ging alles hartstikke goed, bij de eerste meting woog ik 59kg (dit was ook mijn grootste probleem), en 5 weken later bij de 2e meting woog ik nog maar 60kg (nog steeds te weinig verbetering volgens Mart en mijzelf). Toen ik met Mart begon met het nieuwe trainingsschema voelde ik me al snel vrij slecht, ik kreeg hoofdpijn en ging bijna out (ik dacht eigenlijk dat dit door de giant sets kwam aangezien dit vrij heftig is als je 5 jaar helemaal niks gedaan hebt). Gelukkig kon ik de week daarna de draad weer oppakken en voelde ik me beter tijdens het trainen.

Hoewel ik sterker werd bleef ik maar op de 60 kg steken en dit was eigenlijk niet de bedoeling, er kwam dus geen spiermassa bij. Al snel kwamen er buiten de geringe gewichtstoename gezondheidsklachten... Moe, uitdrogen, dorst, veel plassen. Toen ik al mijn klachten tegen Mart vertelde zei hij gelijk tegen mij dat ik me eens op diabetes moest laten prikken. Dit gedaan en ja hoor helaas had Mart gelijk, toen ik in het ziekenhuis kwam had ik (voor degene die het wat zegt) een bloedsuikerspiegel van 43, wat dus eigenlijk gemiddeld 6 moet zijn. Oftewel ik was niet ver weg van een coma. Bovendien was nu duidelijk wat de oorzaak was van het niet aankomen in spiermassa.

Gelukkig heb ik mezelf snel hierin aan kunnen passen en ben in september weer volop aan het sporten gegaan (dus wel weer helemaal opnieuw begonnen). Nu een dik half jaar en 10 kg spiermassa verder ben ik zelf in ieder geval trots op het resultaat. En blij met wat ik allemaal geleerd heb over voeding en training.

Enkele bijverschijnselen: 
-meer energie 
-hoger libido
-meer levenslust

"Your body is like a piece of dynamite. You can tap it with a pensil all day, but you'll never make it explode. You hit it once with a hammer, bang! 

Get serious, do 40 hard minutes, not an hour and a half of nonsens. It's so much more rewarding." 

Andere resultaten

  • Fitsmart resultaat
  • Fitsmart resultaat

"I can wear the jeans that I couldn't pull higher than my knees a few months ago!"

Lees verder

"Ik sportte de afgelopen jaren wel maar eigenlijk altijd zonder resultaat"

Lees verder

Klaar om echt te veranderen? Start nu met fitsmart!

Fitsmart is bekend van

  • Fitsociety
  • SmartAss
  • FitGirls
  • Sports Palace

Klaar om van start te gaan? Kijk direct wat bij jou past Diensten & tarieven