Fitsmart resultaat

Wouter, 30

“Vijf dagen per week knallen in de sportschool, beetje lezen op verschillende fora en goed op mijn eten letten. Dat was waar ik naast mijn werk doordeweeks vooral mee bezig was. In de sportschool trainde ik dagelijks een uur tot anderhalf uur één spiergroep. Heb behoorlijk wat progressie gemaakt, voelde mezelf topfit maar zat tegen een plateaufase aan. Met lezen op internet heb ik veel kennis opgedaan maar wist soms ook niet wat ik met alle tegenstrijdigheden moest doen. Qua eten zat ik goed in de kcal en eiwitten, vrat me overdag dus een ongeluk aan schone dingen (crackers, kwark, kipfilet, muesli e.d.) en ’s avonds at ik rijst of pasta.

Op advies van Mart is het roer omgegooid. Qua training een 3-day split met in acht neming van supercompensatie en extra aandacht voor mijn benen. Waar ik voorheen vaak setjes maakt van 12, 10, 10, 8 zit daar nu meer afwisseling in, sommige oefeningen in 3 sets, 4 sets of zelfs 5 sets tot falen. Maar ook supersets en giant sets komen voorbij.

Wat ik zojuist niet heb vermeld is dat ik PDS klachten heb. Geloof me dat is geen pretje en soms zelfs heel vervelend. Van de dokter kreeg ik metamucil mee, dat net als bier voor een alcoholist de pijn verzacht maar niks oplost. Mede hierdoor heeft Mart mij gevraagd om mijn voedingspatroon te wijzigen naar een glutenvrij patroon met een koolhydraat vrij ontbijt, 3x300gr groente op een dag en meer dan regelmatig eiwitrijke maaltijden naar binnen werken. Geloof me, ook dat leek geen pretje. Dus nu sta ik op zondag eten te bereiden voor de hele week, glutenvrij. Geen brood, crackers, pasta en over nog wat anders vochtigs nog maar te zwijgen. Maar als je de klachten voelt afnemen, dan is het de overweging waard. En toen de klachten met 70% waren afgenomen wist ik dat dit mijn nieuwe standaard werd.

Qua vetpercentage had ik al niet te klagen, maar wel over het feit waar dat vet allemaal zat. Nu na een week of zes anders trainen en anders eten heb ik zo’n 20% van mijn buikvet verloren, dit terwijl ik voorheen echt wel trainde als een beest en dacht op mijn eten te letten. Deze combinatie van trainen en schoon, , glutenvrij, vezelrijk, eiwitrijk, koolhydraatrijk (muv ontbijt) eten ga ik in ieder geval voortzetten. Ik zou zeggen probeer het eens en laat de resultaten spreken.”

Andere resultaten

  • Fitsmart resultaat
  • Fitsmart resultaat

"Ruim 7% lichaamsvet kwijt en een stuk meer zelfvertrouwen en energie!"

Lees verder

"Mart heeft veel kennis en voelt goed aan wat je wilt bereiken, hier zal hij dan op inspelen en zorgen dat jij je doelen bereikt."

Lees verder

Klaar om echt te veranderen? Start nu met fitsmart!

Fitsmart is bekend van

  • Fitsociety
  • SmartAss
  • FitGirls
  • Sports Palace

Klaar om van start te gaan? Kijk direct wat bij jou past Diensten & tarieven