5 apps die de kwaliteit van je leven verbeteren

De kwaliteit van je leven verbeteren klinkt als muziek in de oren, toch? Een beter lijf, meer energie en meer vrije tijd, om maar wat dingen te noemen. Het lijkt soms onrealistisch om dit voor elkaar te krijgen maar zo moeilijk hoeft het niet te zijn. Er zijn tegenwoordig veel technische oplossingen om jou te helpen meer tijd en energie te steken in je gezondheid en dingen die er echt toe doen. De ene keer door inzicht te geven, de andere keer door bijvoorbeeld te zorgen dat de kwaliteit van je nachtrust beter wordt. Je zult versteld staan van sommige inzichten. Althans, dat was bij mij het geval.

Bij dezen 5 apps die de kwaliteit van je leven verbeteren:


1. Sleep cycleFantastisch om inzicht te krijgen in je nachtrust. De app registreert ’s nachts het geluid of de bewegingen die je maakt en kan je wanneer je wakker wordt precies vertellen hoe je nachtrust is geweest. Je ziet niet alleen hoeveel uur je geslapen hebt maar ook wat de kwaliteit is van je nachtelijke uurtjes met de ogen dicht. Je kunt notities gebruiken of zelf toevoegen waarmee je later een analyse kunt maken van hoe je slaap beïnvloedt. Denk aan laat gegeten, cafeïne na 15 uur, gestreste dag en wel of geen sex voor je bent gaan slapen.

Wellicht het mooiste van deze app: Je stelt een tijdzone in waarin je wilt ontwaken en de app zorgt ervoor dat je wakker wordt wanneer je in ondiepe slaap bent. Nooit meer groggy ontwaken dus!


2. Fat Secret / My Fitness palWanneer je af wilt vallen zal je minder moeten eten. Maar wat krijg je nou eigenlijk binnen op een dag? Mijn ervaring als personal trainer is dat bijna niemand dit goed in kan schatten, tenzij je alles opschrijft en aan het eind van de dag optelt hoeveel calorieën je hebt geconsumeerd. Dit is precies wat een app als Fat Secret doet. Je ziet niet alleen het totaal aan calorieën maar ook de verdeling van macro nutriënten, de hoeveelheid vezels en natrium. Een week of twee consistent bijhouden wat je eet en drinkt kan veel bewustwording creëren en inzichten geven in wat je zou kunnen veranderen om makkelijker vetmassa te verliezen.

Ik heb zelf alleen ervaring met Fat Secret maar weet dat My Fitness Pal ook veel gebruikt wordt. 


3. Life Cycle


We hebben allemaal veel te doen in veel te weinig tijd. Maar weet jij hoeveel uur je nou elke week besteed aan zaken die er echt toe doen? En waar je veel tijd aan besteed maar wat je eigenlijk maar weinig oplevert? De Life Cycle app registreert aan de hand van de Wifi connecties (ook zonder een verbinding te maken) waar je je bevindt op een dag. Door in de eerste paar dagen handmatig in te voeren wat je deed op welke plek gaat de app herkennen waar je regelmatig komt en hoe lang je daar bent geweest. Met wat handige symbooltjes en kleurtjes kun je zelf zien hoeveel tijd je nou eigenlijk waaraan besteedt. Handig om time management tools op los te laten. Van de makers van Sleep Cycle.


4. Break Free


Is de verslaving aan je smartphone zo heftig dat deze wel met je hand vergroeid lijkt? Nee, dan installeer deze app en zie zelf; je mag hem best eens wat vaker wegleggen. Schokkend om te zien hoeveel ‘unlocks’ je behaalt op een dag en hoeveel uur je actief bent op social media, Whatsapp en wat nog meer. De Break Free app geeft op eenvoudige wijze inzicht in waar je nu staat maar ook hoeveel verbetering je hebt op lange termijn.

Bewustwording is de eerste stap naar verbetering, dus een mooie uitdaging om die uren en unlocks snel omlaag te brengen.


5. Twilight (voor Android)


Wanneer je beter slaapt ben je de volgende dag productiever en doe je meer in minder tijd. Simpel toch? Met deze app kun je het blauwe licht dat je telefoon afgeeft voor een groot deel verminderen. Hierdoor wordt de natuurlijke aanmaak van melatonine bij gebruik ’s avonds niet verstoord en kom je makkelijker in slaap. Doorslapen is tevens beter waardoor de kans dat je 's ochtends fris en fruitig wakker wordt een stuk groter is.

Helaas alleen beschikbaar voor Android toestellen. Voor andere besturingssystemen kun je in je toestel handmatig de scherpte van het licht aanpassen of instellen op 'Night Shift'. 


Kun je een persoonlijke aanpak gebruiken op het gebied van stress- of timemanagement? Resultaatgerichte Coaching kan jou wellicht verder helpen.


Met welke apps heb jij goede ervaringen? Sharing is Caring!

Groet,

Mart.

Mart, 2 februari 2017 15:35

Deel dit artikel

Reacties

Vorig artikel

Pijn in je onderrug tijdens hardlopen? Doe deze oefening

Volgend artikel

Push ups, ook geschikt voor de gevorderde fitness fanaat?

Klaar om echt te veranderen? Start nu met fitsmart!

Fitsmart is bekend van

  • Fitsociety
  • SmartAss
  • FitGirls
  • Sports Palace

Klaar om van start te gaan? Kijk direct wat bij jou past Diensten & tarieven