De juiste mindset voor het behalen van je fitness doelstellingen

Afgelopen zondag heb ik mijn NLP practitioner opleiding afgerond. NLP staat voor Neuro-Linguistisch Programmeren en is een soort handleiding voor een plezierig, ontspannen en effectief leven. Hoewel ik mezelf wel een zondagskind kan noemen, ik heb nooit hele vervelende of nare dingen meegemaakt in mijn leven, vind ik het wel erg belangrijk en handig om controle te hebben over mijn emoties. In de opleiding welke ik met veel plezier gevolgd heb bij Joost van der Leij (www.tiouw.com) heb ik buiten dat geleerd hoe ik beter kan communiceren met mezelf, vrienden, familie en cliënten.

Waar ik erg veel waarde aan hecht is een onbekommerd leven te hebben en gelukkig zijn en andere mensen helpen zich gelukkig te voelen. Sommige cliënten die ik als personal trainer begeleid hebben veel stress door een hoge werkdruk of nare dingen uit het verleden. Met NLP kan ik helpen deze stress onder controle te krijgen, nare gevoelens beter te leren beheersen en dus gelukkiger te zijn. Heerlijk om mensen ook op deze manier verder te kunnen helpen! Hoe gelukkiger mensen om me heen zijn, en hoe fijner ze zich voelen, hoe meer voldoening ik uit mijn werk haal. Personal training is wat mij betreft niet alleen fitness voor het lichaam, maar zeker ook op het mentale vlak.

Over het mentale of psychische aspect wil ik het hebben in de blogpost. Wat namelijk ontzettend belangrijk is bij het behalen van je fitness doelstellingen is de juiste mindset. Bijna al mijn cliënten willen een gezondere lifestyle, afvallen en een platte buik. Dat is al een mooie doelstelling op zich, maar het is een goed idee om verder te kijken.

Stel dat je zelf al een tijdje met de gedachte in je hoofd zit om naar de sportschool te gaan en een paar kilo af wilt vallen. Heb je een duidelijk beeld voor ogen van hoe slank je precies wilt zijn? Weet je waarom je dit precies wilt? Wil je weer in je zomerkleding van vorig jaar passen, wil je meer zelf vertrouwen? Wil je dat je partner je weer aantrekkelijk vindt?

Naar mijn idee is het ontzettend belangrijk om precies te weten waar je naartoe wilt, waarom je dit wilt en hoe je denkt dit te gaan bereiken. De volgende stap is actie ondernemen! Misschien denk je al een half jaar dat die dikke buik wel wat minder mag, of dat je je laatste vetrol het liefst verdwenen zou zien. Door alleen maar te denken aan iets dat je wilt bereiken kom je er niet. Je hebt de juiste mindset nodig en de wil om actie te ondernemen om resultaat te bereiken!

Als lezer van mijn blog ben je ongetwijfeld geïnteresseerd in gezonde voeding en fitness, en ben je waarschijnlijk ook wel bezig deze in de praktijk te brengen. Maar heb je al eens voor jezelf op een rijtje gezet welke voordelen deze je gaan opleveren? Wat gebeurt er wanneer je van een ‘couch-potato’ verandert in iemand die een paar keer per week gaat sporten. Als je in plaats van het afhalen van fast-food zelf je maaltijden gaat bereiden?

Deze 5 stappen gaan je helpen bij het bereiken van je fitness goal:

1. Krijg een duidelijk beeld van wat je precies wilt bereiken EN WAAROM.

2. Bekijk wat hier voor nodig is en welke stappen je moet ondernemen.

3. Onderneem actie!

4. Geloof in jezelf! De enige beperking die je in de weg ligt is je eigen doorzettingsvermogen.

5. Rinse and repeat. Kijk na een tijdje hoe het met je doelstelling staat, wat je behaald hebt en wat misschien nog wat meer toewijding nodig heeft. Stel opnieuw vast wat je doel is en hoe je dit kunt gaan bereiken.

Met deze 5 stappen kun je ontzettend ver komen. Probeer positief te denken, ook als het af en toe niet meezit. Met een positieve mindset haal je het beste uit jezelf en creëer je de beste mogelijkheid tot een nieuw lichaam of zelfbeeld.

Misschien weet je niet precies hoe je het beste kunt beginnen met sporten of een beter eetpatroon, maar wil je wel graag aan de slag. Wanneer dit zo is, en je wilt professionele hulp inschakelen, neem dan contact met mij op en we gaan samen rond de tafel zitten om te zien hoe we jou kunnen helpen naar het lichaam van je dromen, een betere gezondheid en meer positiviteit in je leven.

Heel veel succes!

Mart Jansen

Mart, 19 april 2011 16:11

Deel dit artikel

Reacties

Vorig artikel

Hoog cholesterol door eieren?

Volgend artikel

5 snelle en gezonde tussendoortjes voor onderweg

Klaar om echt te veranderen? Start nu met fitsmart!

Fitsmart is bekend van

  • Fitsociety
  • SmartAss
  • FitGirls
  • Sports Palace

Klaar om van start te gaan? Kijk direct wat bij jou past Diensten & tarieven