5 snelle en gezonde tussendoortjes voor onderweg

De meeste mensen die ik als personal trainer begeleid hebben een druk bestaan en niet veel tijd om maaltijden perfect voor te bereiden. Toch kun  je met een klein beetje planning goede tussendoortjes klaar hebben staan in je keukenkastje of koelkast.

Ben jij net als zij, en wil je ondanks tijdgebrek toch een goede snack nemen, dan volgen hier 5 koolhydraat arme suggesties:

1. Noten. Noten bevatten veel gezonde vetten, vooral wanneer je kiest voor walnoten of amandelen. Ze zijn lang houdbaar, en een zakje in je auto kan makkelijk meegenomen worden.

2. Groenten. Veel groenten zijn prima rauw te eten. Zelf eet ik met gemak rauwe bloemkool en broccoli, maar voor de meeste mensen zijn wortelen, komkommer en tomaat smakelijker voor onderweg.

3. Eieren. Vooral hardgekookt een perfect tussendoortje voor onderweg. Pas wel op voor grappenmakers in je familie: Ik heb een keer mijn versnellingspook volledig onder het dooier gehad toen een gekookt ei voor een rauw exemplaar was omgeruild! (Kies voor omega-3 eieren als je de beste wilt)

4. Avocado. Goede bron van omega-9 vetten en prima te eten als je in de file staat. Klein mesje mee om door te snijden en wanneer hij goed rijp is pel je schil er zo vanaf.

5. Magere kwark. Liefst niet al te lang buiten de koelkast bewaren maar een paar uurtjes gaat prima. Lekker om te combineren met noten of doe er wat kaneel in!

Je stofwisseling blijft het beste op peil door regelmatig complete maaltijden te eten. Hierdoor verbrand je makkelijker lichaamsvet en blijf je vol energie gedurende de dag. Red je het een keer niet, dan zijn deze 5 een prima alternatief.

Heb je nog andere tips dan hoor ik ze graag van je!

Sportieve groeten,

Mart

Mart, 24 november 2011 15:17

Deel dit artikel

Reacties

Vorig artikel

De juiste mindset voor het behalen van je fitness doelstellingen

Volgend artikel

Fitsmart personal training wordt Mylogenics therapeut!

Klaar om echt te veranderen? Start nu met fitsmart!

Fitsmart is bekend van

  • Fitsociety
  • SmartAss
  • FitGirls
  • Sports Palace

Klaar om van start te gaan? Kijk direct wat bij jou past Diensten & tarieven