Waarom ben ik aangekomen?

Ondanks dat je goed bezig bent met trainen en eten kan het wel eens voorkomen; je stapt op de weegschaal en ziet dat je bent aangekomen. Paniek of frustratie slaat toe, maar is er wel reden om je zorgen te maken?

Gewichtstoename wil niet altijd zeggen dat je vetmassa is toegenomen. Gelukkig maar want er zijn best wat zaken die je gewicht kunnen beïnvloeden en waardoor het lijkt alsof er iets niet goed gaat. Bedenk eens of een of meerdere zaken op jouw situatie van toepassing zijn:


1. Je hebt meer koolhydraten en/of zout gegeten

2.. Je bent ongesteld

3. Je hebt stress gehad

4. Je hebt slecht geslapen

5. Je stoelgang is verstoord

6. Je bent fysiek actief geweest

7. Je hebt spiermassa opgebouwd


Vooral bij terugkomst na vakantie kunnen de kilo's je doen schrikken. Vergeet echter niet dat er in deze periode meerdere bovengenoemde factoren een rol kunnen spelen. Je kunt bijvoorbeeld slecht geslapen hebben of gevlogen hebben vanuit een andere tijdzone en door andere voeding een verstoorde stoelgang hebben en een paar dagen niet gepoept hebben. Bovendien ben je misschien actiever geweest tijdens je trip en hou je meer glycogeen vast in je spierweefsel. 

Op lange termijn kan het zijn dat je wat extra calorieën gegeten hebt en dat je krachttraining gedaan hebt. In dat geval kun je spiermassa hebben opgebouwd en ook dit heeft effect op wat je op de weegschaal ziet. 

Hou in je hoofd dat AL deze factoren van invloed kunnen zijn op je gewicht en dat het meten van je vetpercentage of buikomvang een betere indicatie geeft van je progressie. 

Wil je een afspraak maken voor professionele begeleiding kijk dan eens bij de Personal Training diensten wat wij voor je kunnen betekenen.

Mart, 22 augustus 2017 20:39

Deel dit artikel

Reacties

Vorig artikel

Push ups, ook geschikt voor de gevorderde fitness fanaat?

Volgend artikel

Slapen in tijden van crisis, 5 tips voor een betere nachtrust

Klaar om echt te veranderen? Start nu met fitsmart!

Fitsmart is bekend van

  • Fitsociety
  • SmartAss
  • FitGirls
  • Sports Palace

Klaar om van start te gaan? Kijk direct wat bij jou past Diensten & tarieven