Als personal training, gezonde voeding en op tijd slapen niet meer helpt.

Soms is het niet genoeg om je voedingspatroon aan te passen of intensief te gaan sporten wanneer je wilt afvallen, je gezondheid wilt verbeteren of meer energie wilt hebben. Een cliënt van me wilde graag met een personal trainer aan de slag, en kwam zodoende bij mij terecht.

Ze was niet tevreden met haar gezondheid omdat ze regelmatig nachtdiensten moest werken en daardoor niet voldoende herstel kreeg. Bovendien wilde ze graag sterker worden, meer energie krijgen en een strakker, gestroomlijnd lichaam.

Na het duidelijk formuleren van haar doelstelling zijn we met een trainingsprogramma, persoonlijk voedingsadvies en een flinke portie motivatie aan de slag gegaan bij Health City. De resultaten qua sterker worden en veranderingen van lichaamssamenstelling (minder vetmassa en meer spierdefinitie) verliepen naar wens, dus ze was tevreden. Helaas was haar weerstand nog niet optimaal, en wanneer ze een paar nachtdiensten had moeten werken was haar herstel ver te zoeken of werd ze zelfs ziek. Zelf was ik nog niet blij met het behaalde resultaat, onder meer vanwege haar slechte weerstand, terwijl ze zich wel perfect aan het voorgeschreven voedingsadvies hield.

 

Darmflora

Darmflora

Omdat ze een verleden had met veel anti-biotica en zelfs prednison groeide mijn vermoeden dat haar darmflora niet in orde was. Anti-biotica, maar ook inname van veel suikers en gebukt gaan onder stress kunnen de darmflora behoorlijk ‘beschadigen’. Ook tarwe en melkproducten geven bij veel mensen problemen. In eerste instantie vond ze mijn bevindingen een beetje vreemd en stond ze niet te springen om getest te worden ivm de nogal persoonlijke symptomen. Tevens was ze bang om de bevestiging te krijgen dat er iets mis was. Ze had onder andere (hou je vast!) last van: maag- en darmklachten, opgeblazen buik, allergieën (eczeem astma, hooikoorts, huiduitslag, jeuk) verminderde weerstand, gewrichtspijn, brandend maagzuur, haaruitval, vermoeidheid, koortsachtige symptomen, pijn op de borst en obstipatie.

Wanneer ze een avondje op stap ging met vriendinnen en een wijntje dronk, ontstonden er direct rode randen om haar lippen, begon ze te niezen en werd ze erg moe. De dag erna werd ze steevast gebroken wakker door de mindere nachtrust en duurde het dagen voor ze haar normale energieniveau weer terug had. Op een gegeven moment was ze het zo zat dat ze zich toch liet doorverwijzen en zodoende kwam ze bij een mesoloog terecht.

Na testen en veel vragen bleek dat de mesoloog het met me eens was en ze een enorm scala aan allergieën had en haar darmflora inderdaad zwaar verstoord was. Ondanks dat ze wist dat haar lichaam niet voor 100% functioneerde toch wel even schrikken als je dit te horen krijgt! Gelukkig is er altijd een oplossing te vinden en daarmee kon ze mooi aan de slag!

 

The second brain

The second brain

Inmiddels is ze 6 weken verder en ze voelt zich een totaal ander mens. Ik vertelde haar vaker tijdens onze personal training sessies dat wanneer ze een betere weerstand zou hebben, en haar darmflora gezonder zou zijn, haar prestaties beter zouden zijn. Omdat ze niet anders gewend was vond ze al dat ze behoorlijk presteerde, maar ik zag dat het nóg beter moest kunnen. Nu is ze niet alleen sterker, vrolijker en heeft ze meer energie, ze merkt ook dat haar lichaam makkelijker hersteld. Bovendien kan ze weer normaal naar het toilet en kan ze zelfs bij vriendinnen op bezoek die katten hebben. Voorheen was dit laatste absoluut niet mogelijk door haar allergie.

Ondanks deze geweldige vooruitgang is ze er nog niet. Vanwege de grote hoeveelheid allergieën die ze had heeft ze van de mesoloog een streng dieet gekregen waarmee haar darmflora en lekkende darm hersteld moet worden. Ook haar lever en nieren dienen gereinigd te worden, deze hebben nu nog niet de juiste kracht om optimaal te presteren. Over enkele weken gaat ze voor controle terug naar de mesoloog en zal blijken hoe goed haar herstel is verlopen. Is ze weer ‘de oude’  dan kan ze lekker een avondje stappen zonder een week brak te zijn, en gaat ze ongetwijfeld nog mooiere resultaten halen dan ze al heeft!

 

Leaky gut syndrome

Leaky gut syndrome

In een vorige blogpost schreef ik over een wedstrijd met collega´s waarin ik 36% van mijn lichaamsvet verloren heb in 5 weken. Hierin vertelde ik dat dit redelijk makkelijk is, wanneer je op alle vlakken 100% inzet toont. Helaas is het dus niet waar dat dit voor IEDEREEN  mogelijk is, bijvoorbeeld bij een verstoorde darmflora. Echter, wanneer je darmen in goede conditie zijn en er verder geen zaken zijn die roet in het eten gooien, dan heb je een goede kans van slagen om je gewenste doelstelling te behalen.

Na het schrijven van deze blog ben ik benieuwd wat jouw doelstelling is voor de laatste 13 weken van dit jaar. Het is komend weekend nog precies 13 weken tot aan kerst. Wat wil jij tegen die tijd bereikt hebben?

De meeste mensen wachten met het maken van een doelstelling tot 1 januari. Waarom niet NU een doelstelling maken om zo fit en gezond mogelijk (fysiek en mentaal) het nieuwe jaar IN te gaan?!

In 3 maanden kun je ontzettend veel bereiken. Uiteraard hoeft dit niet alleen, wanneer je een vriend of collega vraagt om hulp sta je sterker. De professionele begeleiding van een personal trainer en lifestyle coach kan je nóg beter helpen om het maximale uit jezelf te halen!

Hoe wil jij je voelen tijdens kerst 2011? Let me know below ;-)

Sportieve groet,

Mart Jansen

Mart, 23 september 2011 14:47

Deel dit artikel

Reacties

Vorig artikel

De kracht van meditatie

Volgend artikel

Hardlopen om fit te worden?

Klaar om echt te veranderen? Start nu met fitsmart!

Fitsmart is bekend van

  • Fitsociety
  • SmartAss
  • FitGirls
  • Sports Palace

Klaar om van start te gaan? Kijk direct wat bij jou past Diensten & tarieven