Push ups, ook geschikt voor de gevorderde fitness fanaat?

Wanneer je het gevoel hebt dat je het opdrukken ontgroeid bent, think again!

Vooral mannen die al lang trainen onderschatten de push up dikwijls. Het wordt als niet uitdagend genoeg ervaren of lijkt weinig resultaat op te leveren. Jammer, want niks is minder waar.

Push ups trainen je borstspieren net zoveel als de bench press of dumbbell presses. Het biedt echter 2 extra's, namelijk;

1. Corestijfheid. Omdat je je romp gedurende de beweging stijf dient te houden train je je core stabiliteit ofwel corestijfheid. Je kunt de push up zodoende zien als een geavanceerde versie van een plank. Je moet daadwerkelijk aan de bak om je romp sterk te houden, waar je met een bench press veel ondersteuning krijgt van het bankje.

2. Schouderstabilisatie. De push up is een closed chain oefening, dat wil zeggen dat je lichaam vrij beweegt in plaats van dat je een gewicht (de barbell in het geval van de bench press) laat bewegen. Hierdoor wordt er tijdens het opdrukken meer stabilisatie van het schoudercomplex gevraagd en dat werkt in je voordeel met voorkomen van blessures.

Inmiddels overtuigd van de voordelen van opdrukken maar je vindt het te makkelijk? Gebruik extra gewicht zoals in onderstaande video. Op deze manier kun je nog vele jaren met plezier en progressie blijven trainen. Let wel: kwaliteit gaat voor kwantiteit. Een goede push up uitvoeren heeft de prioriteit boven het toevoegen van gewicht. Ben je niet zeker of jij het opdrukken voldoende beheerst dan kan Personal Training voor jou wellicht uitkomst bieden.

Mart.

Mart, 24 mei 2017 12:41

Deel dit artikel

Reacties

Vorig artikel

5 apps die de kwaliteit van je leven verbeteren

Volgend artikel

Waarom ben ik aangekomen?

Klaar om echt te veranderen? Start nu met fitsmart!

Fitsmart is bekend van

  • Fitsociety
  • SmartAss
  • FitGirls
  • Sports Palace

Klaar om van start te gaan? Kijk direct wat bij jou past Diensten & tarieven