Sleeptraining, de perfecte vetverbrander

Vorige week zat ik 2 dagen in Bleiswijk voor een nieuwe opleiding van Overload Worldwide: Sleeptraining. Sleeptraining, of SledTraining zoals het ook genoemd wordt is de perfecte manier om vetmassa te verbranden.

Hoewel de PowerSled al jarenlang een veel gebruikte tool is door internationale toptrainers en fysiotherapeuten was er tot voor kort in Nederland geen opleiding beschikbaar waar geleerd kon worden hoe deze het beste ingezet kan worden. Mooi dat er nu de mogelijkheid was voor mij om deel te nemen!

De SleepTraining sluit goed aan bij mijn werkzaamheden als personal trainer omdat het op veel verschillende manieren in te passen is. Powertraining, spiermassa opbouw, rehab, afvallen, verbeteren van lactaat tolerantie en misschien wel het mooiste: sportspecifieke training.

Voetbal, ice hockey, tennis, rugby en volleybal zijn enkele sporten waarvoor de Sled perfect in te zetten is. ‘Laterale’ kracht kan nergens zo goed mee getraind worden als met sleeptraining.

Sleeptraining geeft de mogelijkheid om met 100% intensiteit te trainen op een heel veilige manier. Dit maakt het tevens geschikt voor ouderen en geblesseerden omdat deze vaak laag belastbaar zijn.

PowerSled

PowerSled

Charles Poliquin, een van ‘s werelds beste krachtsport trainers heeft zelfs deze uitspraak gedaan: “If I was dumped on a deserted island and allowed only one piece of equipment, it would be the sled. Every muscle can be effectively trained using this device.”

 

Met een slee kan het hele lichaam getraind worden met concentrische bewegingen. Zonder al teveel in technische termen te praten heeft dit als voordeel dat het ideaal is voor energie systeem training. Het geeft de perfecte mogelijkheid om lactaat op te bouwen tijdens een training wat je insulinegevoeligheid enorm vergroot en veel groeihormoon aanmaakt. Groeihormoon, zoals veel mensen weten, is onmisbaar bij het verliezen van vetmassa. Groeihormoon wordt ook wel het vetverbrandings- en verjongingshormoon genoemd.

In deze video een kleine impressie van hoe SleepTraining eruit kan zien. We hebben er hier al een flinke warming-up op zitten, inclusief modderbad ;-)

SleepTraining

 

 

Nu de zomer in aantocht is (hopelijk zeer binnenkort écht lente) een mooie gelegenheid om met mijn personal training klanten buiten te gaan trainen op een resultaatgerichte en functionele manier. En blijft de lente nog even uit, dan hoeft dat natuurlijk geen belemmering te zijn. De Sled is niet van suiker en kan een beetje regen best weerstaan ;-)

Vanmiddag is mijn eerste PowerSled gearriveerd en heb ik deze direct in gebruik kunnen nemen. Een deelneemsters aan mijn ‘Strandklaar in 3 maanden programma’ had de eer om als eerste aan de slag te gaan. Na een pittige been-training hebben we de Sled opgeladen met 60 kilo (ze is érg sterk!) en buiten even een paar rondjes gemaakt. ‘Lekker trainen zeg!’ en ‘Poeh, dit voelt wel effe anders’ waren enkele kreten die ik te horen kreeg. Geslaagde eerste ervaring dus!

Ben je benieuwd naar hoe een Sled training eruit kan zien? Binnenkort ga ik graag een keer op zaterdagochtend het park in ter demonstratie. Wanneer je mee wilt doen, laat een berichtje achter onder deze blogpost of stuur me een mailtje via mijn website.

Sportieve groet,

Mart.

Mart, 16 mei 2012 14:12

Deel dit artikel

Reacties

Vorig artikel

Van bananen word je dik

Volgend artikel

Wat er gebeurt als je actie onderneemt

Klaar om echt te veranderen? Start nu met fitsmart!

Fitsmart is bekend van

  • Fitsociety
  • SmartAss
  • FitGirls
  • Sports Palace

Klaar om van start te gaan? Kijk direct wat bij jou past Diensten & tarieven