Raise your standards

Ten eerste wil ik bij dezen iedereen een geweldig 2014 toewensen! Hopelijk een jaar vol (sportieve) hoogtepunten, succes, gezondheid en liefde.

Dit bericht komt later dan alle gelukswensen van je collega’s, familie en Facebook vrienden. Nee, dit is niet omdat ik een gigantische 3-daagse kater had, maar juist omdat hij nu meer opvalt en de kans dus groter is dat het gelezen wordt. De boodschap die ik wil overbrengen kan wel eens het verschil maken tussen wel of geen doelen bereiken, en geeft je dus een duw in de juiste richting.

Waarschijnlijk heb je net als vele anderen goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar. Hoewel ik zelf niet zo geloof in goede voornemens maken speciaal voor  1 januari, betrap ik me er toch ieder jaar weer op dat ik toch nadenk over wat ik in de komende 12 maanden anders of beter wil doen, en wat ik absoluut moet schrappen van mijn takenpakket.

Wanneer ik nadenk over wat ik wil bereiken, bekijk ik wat er nodig is om tot dat doel te komen. Stel dat het mijn doel is om op 1 juli een lichaamsgewicht te hebben van 95 kilo met 6% lichaamsvet. De meeste mensen leggen de focus op het doel, de fysieke staat waarin ze willen verkeren. Wat er echter vergeten wordt, is de actie die daarvoor nodig is. Wanneer je een doel hebt dat over 6 maanden bereikt moet zijn, dan is er elke dag actie nodig om daar te komen. Zoals Tony Robbins mooi zegt: “You got to raise your standards.” Het aanleren van nieuwe gewoonten en rituelen die je elke dag een stuk dichter bij je doel brengen.

De meest succesvolle mensen hebben belangrijke gewoonten die zij elke dag uitvoeren. Ze doen hetgeen waarvan ze weten dat het resultaat oplevert in een dagelijkse routine.

Mensen met een indrukwekkend fysiek (ja, 250 kilo is ook indrukwekkend, maar dat bedoel ik niet) hebben niet de eerste 3 weken van januari in de sportschool gezeten en de rest thuis op de bank. Er wordt met structuur en regelmaat gewerkt aan het behalen van de gewenste doelen.

Dacht je dat Michael Jackson geboren was als de waanzinnige artiest die hij was? Zijn zangkwaliteiten en dansmoves heeft hij verworven door ELKE dag te oefenen.

Michael Jordan (weer een MJ) staat erom bekend dat hij constant op zoek was naar verbetering. Hiervoor stond hij elke dag op het basketbalveld, zelfs toen hij al lang en breed bij de top van de wereld behoorde.

Richard Branson, een van ’s werelds meest succesvolle ondernemers, werkte ELKE dag aan het verbeteren van zijn skills en kennis. Hij draagt nu nog elke dag een notitieboekje bij zich om ideeën die hij opdoet meteen te kunnen noteren.

Succesvolle mensen zijn altijd bezig met verbetering. Ze streven ernaar om elke dag een betere versie van zichzelf te zijn dan gisteren, en doen dat door gewoonten aan te leren die succes met zich meebrengt.

In een eerdere blogpost schreef ik over mijn dagelijkse rituelen waardoor ik elke dag voor verbetering zorg. Een belangrijk punt dat ik vergeten was, is het gebruik van mijn autoradio. In plaats van dat ik naar muziek luister of de radio aan heb staan, kies ik ervoor om audioboeken te luisteren.

Elke dag dat ik in de auto zit verbeter ik zodoende mijn kennis op uiteenlopende gebieden, bijvoorbeeld mindset, financieel IQ en hoe een betere ondernemer te worden. Ik kies ervoor om de ‘van A naar B tijd’ die normaal als zonde wordt gezien nuttig te besteden en deze gewoonte brengt me dichter bij m’n doelen.

Wil je van 2014 een echt topjaar maken, kies er dan voor om nieuwe gewoonten aan te leren in plaats van goede voornemens die na enkele weken weer verdwenen zijn. Bij dezen een top 5, kijk wat je er mee kunt doen:

 

  1. Eet genoeg eiwit en groenten. Besteed elke dag genoeg aandacht aan het voorbereiden van je maaltijden.
  2. Stop met jezelf saboteren door negatieve gedachten. Ben dankbaar voor de successen die je hebt bereikt.
  3. Gun jezelf een leven zonder sigaretten. (Dit gaat een stuk verder dan gezondere longen, minder geld uitgeven en frisser ruiken)
  4. Geef prioriteit aan dingen die jou gelukkig maken, niet aan wat anderen van je verwachten.
  5. Werk met een coach of personal trainer. Hierdoor doe je wat resultaat oplevert en bereik je je doelen.

 

Voor deze laatste stap kun je binnenkort niet alleen bij mij als personal trainer terecht. Wanneer je een vrouw bent, strakke billen wilt of gewoon meer resultaat wilt behalen in de sportschool dan is Smartass er voor jou.

Met trots kan ik vertellen dat de website live is: www.smartasstraining.nl. We zijn nog niet operationeel, dat wil zeggen dat er alleen nog kunt plaatsjes kijken en teksten lezen, maar binnenkort kun je je inschrijven en gaan we aan de bak!

Voor mij kan 2014 al niet meer stuk :-)

Happy new year!!

Mart.

Mart, 3 januari 2014 17:23

Deel dit artikel

Reacties

Vorig artikel

3 Fouten Die Ik Als Personal Trainer Gemaakt Heb (en hoe jij hiervan kunt leren!)

Volgend artikel

Hoe je een goede personal trainer wordt

Klaar om echt te veranderen? Start nu met fitsmart!

Fitsmart is bekend van

  • Fitsociety
  • SmartAss
  • FitGirls
  • Sports Palace

Klaar om van start te gaan? Kijk direct wat bij jou past Diensten & tarieven