Victoria’s Secret’s ‘Angels’: Hoe doen ze dat toch?

Victoria’s Secret’s ‘Angels’: Hoe doen ze dat toch?

Doutzen Kroes, Adriana Lima, Gisele Bunchen, Heidi Klum. Bij het horen van deze namen moet bijna heel vrouwelijk (en misschien ook wel mannelijk) Nederland meteen aan Victoria’s Secret denken. Hoewel dit lingeriemerk hier nog niet zo populair en bekend is als in Amerika, kennen velen het toch wel. De afgetrainde lijven, knappe koppies, weelderige bossen haar en natuurlijk de prachtige lingerie maken dat de shows van Victoria’s Secret elk jaar weer een hit zijn. Nu Doutzen een van de meest bekende gezichten van het merk is geworden, is ook de interesse van de Nederlandse vrouwen gewekt. Maar is het wel terecht dat velen van ons de Angels zo ophemelen? En beseffen we wel dat zij natuurlijk gezegend zijn met een mooi gezicht, maar dat ze enorm hard werken om zo’n afgetraind lichaam te krijgen? En wat hebben de modellen eigenlijk voor bijdrage aan onze maatschappij?

2012 Victoria's Secret Fashion Show

2012 Victoria's Secret Fashion Show

Anne en Mart hadden een aantal prangende vragen aan elkaar om eens te weten te komen hoe het precies zit met deze meiden.

Mart: Hoe is het eigenlijk allemaal begonnen met dat modellenwerk?

###strong Nou, ik heb eens wat research gedaan en het is eigenlijk heel simpel. Modellenwerk is in eerste plaats ontstaan als ‘kapstok’ voor het showen van kleding. Daarbij is het van belang dat de modellen zo min mogelijk opvallen om alle aandacht naar de kleding te trekken. Hoe dunner een model, hoe minder haar rondingen de mensen kunnen afleiden. Wat vindt jij daarvan Mart, al die magere latjes op de catwalk van bijvoorbeeld Luis Vuitton of Marc Jacobs?

Mart: Mijn persoonlijke mening is dat ik het niet erg mooi vind. Magere modellen zijn voor mij niet aantrekkelijk, en ik denk dat veel mensen het hiermee eens zijn. Een groter nadeel is echter dat het vooral een slecht voorbeeld is voor jonge meiden. Deze zijn vaak onzeker over hun uiterlijk, en wanneer er in Glossy’s en op tv telkens van deze magere latjes verschijnen krijgen deze meiden al snel het idee dat ze zelf te dik zijn.

Anne: Ik hoor natuurlijk veel verhalen over modellen die alleen maar blaadjes sla eten en cocaïne snuiven. Dit is denk ik een van de grootste vooroordelen die onze maatschappij op het modellenwerk heeft. Maar is het wel waar dat de modellen van Victoria’s Secret op deze manier maximaal resultaat bereiken?

Mart: De tijd dat een dieet bestond uit het eten van alleen wat komkommer, sla en worteltjes is voorbij. Men weet tegenwoordig best wel dat dit niet de manier is om er goed uit te zien. Je krijgt weliswaar weinig calorieën binnen en blijft daardoor ‘op gewicht’, maar het gaat er, in elk geval bij de Victoria’s Secret modellen, ook om dat deze meiden er gezond uitzien.

De meerwaarde van een volwaardig voedingspatroon is duidelijk. Door de inname van voeding van goede kwaliteit én kwantiteit blijft de stofwisseling op pijl en krijgen de modellen een frisse uitstraling. Voldoende aminozuren (uit eiwitten) en goede vetten zorgen bovendien voor mooi haar en een gave huid.

Maar wat voor reactie roept de Victoria’s Secret show eigenlijk op bij vrouwen in Nederland?

Anne: Ik weet niet of mijn mening overeen stemt met alle vrouwen in Nederland, maar bij mij gaat het ongeveer zo: “wauw!” -> stiekem een beetje jaloezie -> “hoeveel verschilt mijn lichaam met dat van Doutzen?” -> lichtelijk gedeprimeerd -> “kom op zeg, zo erg is het nou ook weer niet” -> hernieuwde motivatie om gezonder te eten en meer te sporten. Zolang die motivatie er is en negatieve gedachten over een ‘perfect lichaam’ niet overheersen, is het natuurlijk prima. Maar ik blijf toch een klein beetje jaloers, hoewel dat misschien misplaatst is. Die modellen zullen wel ontzettend hard moeten trainen om hun doel te bereiken, is het niet?

Mart: Ja, ze moeten er behoorlijk wat energie in steken om er goed uit te zien. Veelal doen  deze meiden aan krachttraining en yoga, maar ook interval trainingen als boksen en touwtje springen zijn erg populair. Wat vaak vergeten wordt, en dit is de ALLERBELANGRIJKSTE reden waarom de modellen altijd goed in shape zijn; het is een MUST.

Voor veel mensen is het een droom om slank te zijn, of een platte buik en mooie billen te hebben, maar bij de Doutzens en Heidi’s ligt het net iets anders. Ze MOETEN wel goed in vorm zijn, hun carrière hangt er vanaf. Zou een van de meiden door wat voor reden dan ook 5 kilo vetmassa aankomen en haar opdrachtgever is hier niet blij mee (erg waarschijnlijk!), dan verliest ze haar werk en dus ook inkomen. Deze meiden zijn 100% toegewijd aan het behouden van hun shape, dat maakt het verschil.

Bovendien zijn de modellen niet het hele jaar door in vorm als tijdens de grote show. Ter voorbereiding komen er vaak extra technieken kijken als ze nog een paar kilo willen verliezen of spelen ze met hun vocht inname om er nog nét iets beter uit te zien. Dit is onmogelijk het hele jaar vol te houden.

Anne: Zo ga ik het inderdaad toch anders bekijken. Maar stel nou dat ik je vertel dat ik bereid ben om net zo hard aan mijn lichaam te werken als de modellen van Victoria’s Secret en altijd op mijn voeding let, is het dan mogelijk om een dergelijk lichaam te krijgen?

Mart: Dan komt er nog een stuk natuurlijke aanleg bij kijken. Niet iedereen is gezegend met de voor de modellenwereld ‘perfecte’ verhoudingen. Al train je nog zo hard en heb je 100% focus op je voedingspatroon, je moet ook de genetische aanleg hebben om er zo uit te zien.

Maar vind jij dat deze modellen echt een voorbeeldfunctie hebben?

Anne: Een voorbeeldfunctie vind ik een groot woord, maar feit is wel dat de modellen van Victoria’s Secret vaak niet te vergelijken zijn met de modellen die alleen worden ingezet op de catwalk. De ‘Angels’ showen ook kleding, maar aangezien het gaat om lingerie en bikini’s is het wel zo prettig om ook naar een mooi lichaam te kunnen kijken! De bijdrage aan de maatschappij van de modellen van Victoria’s Secret blijft dus niet alleen bij het plezier van het kijken naar mooie kleding, maar ook het genoegen bij het zien van een mooi lichaam, en dat is voor veel mensen toch net wat plezieriger, of geldt dat niet voor jou? En heb jij gisteravond ook op de bank voor de show van 2012 gezeten? Ik wel!

Mart: Helaas heb ik de show gisteren niet kunnen zien, maar dit haal ik deze week nog wel in met video’s op Youtube. Toen ik vanmiddag al wat beelden wilde bekijken kwam ik een grappige video tegen. Veel mensen denken dat de ‘Angels’ perfect zijn, nou ik weet in elk geval iets dat ze NIET kunnen; zingen!

###a href="Victorias" class="redactor-linkify-object">https://www.youtube.com/watch?... Secret Angels Singing

Hoewel het lijkt alsof de meiden voor het geluk geboren zijn, doen zij dus vooral waar ze goed in zijn, en laten ze andere zaken voor wat het is (tot voor kort althans :-) ).

Het is goed om een doel voor ogen te hebben, maar focus je niet teveel op deze Angels, filmsterren of andere artiesten wanneer het gaat om de ‘looks’. Vaak zijn ze gezegend met een flinke portie geluk en ouders die ze behoorlijk wat potentie hebben meegegeven.

Ook al ben je niet geboren met de genetische aanleg van de Angels, je kunt met de juiste manier van trainen en een goed voedingspatroon wel het maximale uit jezelf halen. Heb je na het zien van de show flinke motivatie om mooie doelen te stellen voor in januari? Meer energie en zelfvertrouwen, een platte buik en een strakker lichaam? Maak van 2013 jouw jaar!

Om je te motiveren écht goed aan het nieuwe jaar te beginnen heeft Fitsmart een actie voor je. Stuur een e-mail via de website waarin je schrijft dat je graag wilt weten wat de actie inhoudt. LET OP; je mail dient vóór donderdag om 12 uur binnen te zijn en je kunt nog voor het begin van 2013 starten met Personal Training of Online Coaching.

De actie is zéér zeker de moeite waard, en eigenlijk twijfelen we een beetje of we het wel moeten doen, maar we willen je graag helpen en stimuleren om in actie te komen en straks met een goed gevoel kerst en oud op nieuw te kunnen vieren.

Stuur NU een mailtje via de site, voordat we ons bedenken…

Sportieve groet,

Mart en Anne.

Mart, 18 december 2012 17:41

Deel dit artikel

Reacties

Vorig artikel

De 6-12-25 workout

Volgend artikel

Advies voor iedereen die aan spinning en RPM doet

Klaar om echt te veranderen? Start nu met fitsmart!

Fitsmart is bekend van

  • Fitsociety
  • SmartAss
  • FitGirls
  • Sports Palace

Klaar om van start te gaan? Kijk direct wat bij jou past Diensten & tarieven