Fitsmart resultaat

Mariska, 26

“Na 686 pogingen om beter in mijn vel te komen was ik het helemaal zat! Na maanden lang crashdiëten, met daarbij elke keer weer een nieuwe theorie te hebben bedacht, wilde ik voor eens en altijd het roer omgooien. Ik ben vroeger altijd sportief geweest en turnde fanatiek drie keer per week. Ik was altijd best gespierd, slank en kon alles eten wat ik wilde. Toen ik een jaar of 16 was ben ik van de ene op de andere dag gestopt met turnen en deed vanaf dat moment helemaal niks meer aan sport. In die jaren daarna ben ik de nodige kilo’s aangekomen en in combinatie met onregelmatige horeca werktijden, waar de nodige drankjes aan te pas kwamen, werd ik er niet slanker op. Maar nu precies een jaar geleden was ik er helemaal klaar mee, ik wilde het roer omgooien en had daar alles voor over!

Omdat ik fulltime in de horeca werk en elke zomer naar het buitenland ga om daar op het strand te werken als promotor van feesten, maakte ik het mezelf niet makkelijk. De horeca gaat samen met lekker eten, lange nachten en heel veel drankjes. Keer op keer was er wel een excuus om te drinken. Ik wist dat ik iets moest gaan veranderen als ik een nieuwe en gezondere levensstijl wilde.

Ik besloot na veel wikken en wegen om per 1 september 2014 te starten met personal training bij Mart Jansen in Nijmegen. Het was pas juli en ik zat volop in het strand- en feestseizoen in Albufeira, maar ik had ontzettend veel motivatie om aan mezelf te gaan werken. Tegelijkertijd had ik geen idee wat me te wachten stond. Vanaf september ging ik drie maanden lang, twee keer per week, met Mart aan de bak en ik was kapot na elke training. Mijn voedingspatroon veranderde enorm. Ik houd echt van eten en geheel tegen mijn verwachting in mocht ik veel eten. Dat was ik helemaal niet gewend van de crashdiëten. Ik trackte mijn voeding via Fatsecret en kon daarmee precies bijhouden hoeveel calorieën ik binnenkreeg. “Dit is leuk!”, vond ik al snel.

Ik mocht zelfs dingen eten zoals chocola zolang het maar in mijn macro’s pastte. Doordat ik mezelf af en toe iets lekkers gunde, afviel en verandering zag in de spiegel, werd ik een blij mens. Ik voelde me totaal niet schuldig over cheats, want die plande ik gewoon in. Natuurlijk heb ik ook mijn momenten gehad dat ik even buiten mijn boekje ging en me schuldig voelde. Ik had zo sterk mijn doel voor ogen, dat elk wijntje fout voelde, omdat ik wist dat alcohol de afbraak van vetten tegengaat.

Toch voelde ik me steeds fitter worden en het trainen ging me echt super goed af. Naast die twee keer in de week samen met Mart, trainde ik ook twee keer zelf en deed ik nog één keer per week aan cardio; hardlopen. De Zeven Heuvelen Loop stond op de planning en daar had ik goed voor getraind in tegenstelling tot vorig jaar. Ik was fit en zat ik lekker in mijn vel, waardoor de loop heerlijk ging!

Toen ik begon met personal training had ik een vetpercentage van 30,71% en ik zat drie maanden later op 18%. Dat is 12% in 12 weken! In de sportschool heb ik Elsbeth leren kennen en met haar train ik nu nog steeds. Als je samen traint motiveer je elkaar om net wat zwaarder te trainen en om toch door te gaan tot die laatste herhaling.

Ik ben er het afgelopen jaar achter gekomen dat balans het toverwoord is. Het is een weg van vallen en opstaan en die balans moet groeien. Het moet een way of life worden. Ik ben al heel wat keren gevallen op die weg, maar elke keer dat dat gebeurde stond ik ook weer sterker op.

Als ik er nu op terugkijk krijg ik er een glimlach van dat het me gewoon is gelukt. Ik was een beetje huiverig omdat al die jaren hiervoor zo anders waren. Inmiddels ben ik terug, lekker op mijn vertrouwde plek in de sportschool en is mijn vetpercentage zo net na een heerlijke zomer in Albufeira nog steeds gezakt naar 12%.”

Andere resultaten

  • Fitsmart resultaat
  • Fitsmart resultaat

Joost vroeg wat er mogelijk was in 3 maanden tijd. 

Lees verder

"Ik merk aan Mart dat hij zeer vakbekwaam is, wat ik erg prettig vind."

Lees verder

Klaar om echt te veranderen? Start nu met fitsmart!

Fitsmart is bekend van

  • Fitsociety
  • SmartAss
  • FitGirls
  • Sports Palace

Klaar om van start te gaan? Kijk direct wat bij jou past Diensten & tarieven